BAW versus SLW

Gepubliceerd op 31 augustus 2020 om 16:20

Een tijdje terug al heb ik voor mezelf twee termen bedacht. Deze termen gebruik ik om met een bepaald kader naar de wereld om me heen te kijken. Door je bewust te zijn van de inhoud hiervan, kan het je helpen om positiever, energieker en gelukkiger door het leven te gaan. Zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Ik hoop dat je ondertussen een beetje nieuwsgierig ben waar ik op doel. Ik zal je niet langer in spanning houden en het toelichten.

 

Ik begin met de BAW. Dit staat voor Big Angry World. Want laten we eerlijk zijn, hoe mooi deze planeet ook is en ondanks het feit dat er ontiegelijk veel goede mensen zijn, is er een hoop ellende, woede en verdriet op deze aardbol. Denk aan oorlogen, hongersnood, politieke conflicten en ziektes. Daarnaast zijn er ook heel veel gemene, boze en slechte mensen. Al deze zaken, en ik kan er nog veel meer opsommen maar dit doe ik bewust niet, schaar ik onder de BAW.

 

Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich de SLW. Dit staat voor de Small Loving World. Zoals de naam al weggeeft focust deze term zich meer op een kleine schaal. Denk aan alle liefdevolle mensen die je om je heen hebt. Dit kunnen je ouders, vrienden, familie, partner, collega’s, teamgenoten en studiegenoten zijn. Maar denk ook aan alle kleine dingen in het leven die je plezier en genot kunnen bieden. Een zonsopgang of zonsondergang. 's Nachts kijken naar het heelal. En kleine, maar tegelijkertijd grote overwinning op persoonlijk vlak. Die schattige puppy die je even een aai over zijn bol geeft. De kleine maar mooie gebaren van het helpen van een medemens, zijn allemaal voorbeelden van de SLW.

 

Ieder zijn BAW en SLW is opgebouwd uit verschillende componenten. Maar in essentie komt het op hetzelfde neer. De BAW bestaat hoe dan ook uit negatieve energie en de SLW stroomt over van positieve energie. Ben bewust waar je voor jezelf de nadruk op legt! Ik geloof stellig in de law of attraction. Hier schrijf ik binnenkort nog een stuk over, mocht je niet weten wat dit is geef ik je de tip om het alvast te onderzoeken, of wacht op mijn visie hierop.

 

Hoe dan ook ben ik overtuigd van het feit dat iedereen zelf de keuze heeft welke energie je tot je neemt. Sommige zaken van de BAW zijn geen ontkomen aan en daar hebben we allemaal mee te maken. Ondanks dat, heb jij de regie en kracht om je focus niet op die negatieve energie van de BAW te leggen, maar juist op die prachtige, liefdevolle en warme energie van de SLW.

 

Bij deze geef ik je graag een uitdaging mee. Ga de komende vier weken eens onderzoeken hoe de BAW en SLW een invloed uitoefenen op je leven. Waar haal je liefde, kracht en energie uit? Welke zaken beroven je van jouw positiviteit, levensenergie en motivatie? Pas dit toe op alle aspecten van je leven, dus zowel dingen die je doet, dingen die je ziet en de mensen om je heen.

 

Als laatste wil ik je graag meegeven dat jij en ik een oneindige bron van positiviteit, liefde en empathie bezitten. Gebruik deze grondstoffen om vanuit de SLW, de BAW een stukje mooier te maken. Ik geloof in mezelf en ik geloof zeker ook in jou!

 

Alleen maar liefde.

Rick Herman Peter

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.