Het is niet als, maar wanneer

Gepubliceerd op 7 september 2020 om 16:20

De kans bestaat dat sommige schrijfsels die je hier zult lezen af en toe clichématig zijn. Ik ben me hier bewust van, maar aarzel niet om deze toch te bespreken. Iets wordt niet zomaar een cliché. Om dat te laten gebeuren moet er een grote kern van waarheid aanwezig zijn. Dit is in mijn ogen ook het geval bij de uitspraak: ‘Het is niet als, maar wanneer’. Deze zin is een levensmotto van mij geworden. De essentie die je hieruit kan halen, is dat het hele leven draait om mindset.

 

Laat me dat even toelichten. We beginnen bij een klein doel dat iemand kan hebben. Het succesvol afronden van een vak en de studiepunten binnen te tikken. Op het moment dat je weinig vertrouwen hebt in een goede uitkomst, om welke reden(en) dan ook, geeft dat een bepaalde energie af. In dit geval een negatieve energie.

 

Deze energie kan op verschillende manieren een effect hebben. In het beste geval kan het je motiveren. Echter, is dat voor mij persoonlijk erg lastig. Als je weinig vertrouwen heb ik het succesvol afronden van een opdracht, stel je deze vaker uit. Want wanneer je de opdracht niet aan het uitvoeren ben, ervaar je minder direct dat het moeilijk en of lastig is.

 

Op het moment dat je eindelijk begint en het inderdaad erg moeilijk is, wordt het vertrouwen, dat op voorhand al niet heel groot was, alleen maar kleiner. De kans is aanwezig dat er een moment komt van ‘fack it, ik zie wel’. Als ik het haal, is dat mooi meegenomen zo niet dan zij het zo. Hierdoor zal je waarschijnlijk minder tijd, moeite en energie erin stoppen om het succesvol af te ronden.

 

Wanneer we dit naar een groter doel trekken. Een doel op langer termijn, is de juiste mindset in mijn ogen nóg belangrijker. Mijn doel is het opbouwen en creëren van een eigen bedrijf rondom persoonlijke ontwikkeling. Als ik denk: ‘ik zie wel of ik dat überhaupt ga kunnen verwezenlijken’. Was ik deze site nooit begonnen. Dan had ik het naar alle waarschijnlijkheid voor me uit blijven schuiven.

 

Door de mindset toe te passen van het is niet als, maar wanneer spreek je vertrouwen richting je eigen kunnen uit en geef je jezelf tegelijkertijd de tijd en ruimte om dit doel te behalen. Je creëert een prettige en positieve energie. Een energie waar je vertrouwen, hoop en geruststelling uit haalt. Ook levert het geduld op.

 

Ik geloof dusdanig in mijn kwaliteiten, krachten, beweegredenen en ambities dat het voor mij niet de vraag is of ik mijn doel ga bereiken. De vraag is wanneer. Of dit nu binnen een jaar of vijf jaar is, maakt mij weinig uit. Door jezelf tijd te gunnen, maar wel actief bezig te zijn met je doel, kom je als het ware in een ontwikkelingsproces terecht. Een proces waar je niet in terecht was gekomen als je het maar voor je uit was blijven schuiven. In dat proces ga je successen beleven. Ook zal je geregeld met nederlagen te maken krijgen. De kunst is om hoe dan ook door te blijven gaan. Vertrouw het proces, vertrouw in de kracht van het uitvoeren, vertrouw in de ontwikkeling en bovenal, vertrouw in jezelf.

 

Ik ben er heilig van overtuigd dat met de juiste mindset, planning en uitvoering iedereen zijn of haar doelen kan en gaat bereiken. Besef dat het waarschijnlijk een lange weg gaat zijn. Dus trek een paar comfortabele schoenen aan, gooi je rugzak vol met eten en drinken en begin met de ene voet voor de ander zetten. Het leven en ook je doelen, is een marathon en geen sprint. Het is niet als, maar wanneer. Dus blijf bezig, voedt jezelf met positieve energie en blijf werken aan je doelen.

 

Alleen maar liefde.

Rick Herman Peter


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.