Libi als de Camping

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 16:20

Soms. Heel soms, als ik aan het fietsen ben, zie ik de wereld even heel anders. Alsof er een warm dekentje over me heen is gelegd. Dat dekentje is opgebouwd uit nostalgie. Wanneer ik daar zo fiets, gaat alles net wat langzamer. Ik heb een bepaalde focus en helderheid. Op dat moment voelt het leven als een grote camping. Vaak duurt dit moment maar een enkele minuten. Achteraf blijf ik vaak lang nadenken over dat moment.

 

Vroeger stonden wij in de zomer vaak op een camping, in bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk of Spanje. De laatste tijd ben ik weer vaker over die momenten op de fiets gaan nadenken. En het gedachtegoed dat ik hieruit kan halen. Het resultaat daarvan is dit schrijfsel. Waar het op neer komt, is dat je het leven als een grote camping kan zien. Er zijn een aantal principes die, in mijn ogen, altijd gelden op een camping. Deze principes kan je doortrekken naar het echte leven. Wat dat dan ook mag wezen.

 

Op de camping ben je om te genieten. Of je nu houdt van rust, activiteiten, zwemmen, lezen, badmintonnen, kaarten, gezelligheid tot diep in de nacht, puzzelen, even lekker in de hangmat liggen, zonnen of voetballen, er is voor ieder wat. En dit zijn slechts een paar voorbeelden. Alles kan. Alles mag. Zolang je maar een goede tijd hebt (en daarbij andere niet tot last bent). Het leven kan je ook zo zien. Net zo als de camping biedt het leven ontelbaar veel opties en mogelijkheden om je tijd te benutten. Wat je ook kiest. Zorg dat je geniet.

 

Op de camping sta je klaar voor elkander. Soms gaat het om kleine dingen. Even een wc-rol, biertje of aansteker lenen. Soms gaat het om grotere dingen. Maar de essentie is en blijft dat je elkaar helpt. Ook hier op de camping geldt wat je geeft is wat je krijgt. Net als in de echte wereld. Goede daden wakkeren als het waren elkaar aan. Doe goed. Krijg goed. Om het dan toch een beetje zweverig te maken, het kan een positieve energie op de camping generen. Deze energie heeft een positieve uitwerking op iedereen die op de camping staat.

 

Zoek en vindt je balans op de camping. Het is fijn om even tot jezelf te kunnen komen. Op de camping kan je ontspannen van alle hectiek in het echte leven. Waar je misschien normaal gesproken de hele dag van A naar Z aan het rennen bent. Je continu nadenkt over allerlei hoofd- en bijzaken. Op de camping vind je rust. Je leeft veel meer in het nu. Dit wilt niet zeggen dat je geen dingen onderneemt. Zoals in het eerste principe al duidelijk werd, er is meer dan genoeg te doen op de camping. Maar het is makkelijker om de balans te vinden tussen rust en activiteiten. Tracht om deze camping-balans ook te vinden in de echte wereld.

 

Een ieder die wilt, is welkom op de camping. Het maakt allemaal niet uit wie je bent. Waar je vandaan komt. Wat je in het dagelijkse leven doet. Omdat niemand op de camping daarmee bezig is. Iedereen is bezig met genieten. De dagen in te vullen naar eigen behoeftes, daarbij niet denkende wat andere er wel of niet van vinden. Pas dit toe in het hier en nu. Leef en laat leven. Het is een ontzettend groot cliché, dat weet ik, maar het is een o-zo belangrijk en waar.

 

Geluk zit hem in de kleine dingen. Zoals ik al eens heb aangegeven in een eerder gedachtespinsel (BAW versus SLW) is de kleine liefdevolle wereld van grote waarde. Op de camping is het even allemaal wat minder luxe en groots als in de echte wereld. Dit wilt niet zeggen dat je minder geniet, sterker nog de kans is groot dat je op de camping meer geniet. Omdat je meer in het nu leeft en een betere balans hebt, zijn het de kleine dingen waar je geluk en genot uit haalt. Als je dit op de camping kan, kan je dit ook in de wereld buiten de camping.

 

Vergeet de BBQ niet! Dit laatste principe heeft geen nadere toelichting nodig.

 

Alleen maar liefde.

Rick Herman Peter


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.