Mac Miller - 2009

Gepubliceerd op 3 september 2020 om 16:20

33 "I don't need to lie no more
Nowadays all I do is shine, take a breath and ease my mind"                                      

  • 33 Het is een verademing, als je na een lange periode van niet eerlijk zijn tegen zowel je omgeving als jezelf, je weer echt oprecht kunt zijn. Het achterhouden van geheimen, groot of klein in welke vorm dan ook, gaat op den duur aan je knagen. Dus als zo'n periode dan weer achter de rug is, is het spreken en uitstralen van je waarheid heel krachtig. Eenmaal weer in een prettige headspace, is het eenvoudiger om jezelf te kalmeren en gewoon even te ontspannen. 

 

34 "Yeah, okay, you gotta jump in to swim
Well, the light was dim in this life of sin
Now every day I wake up and breathe
I don't have it all but that's all right with me"

  • 34 Je kan nog zoveel plannen hebben in je hoofd. Plannen die je wellicht al lang hebt of al een tijdje uitspreekt richting mensen, maar plannen die je om welke reden dan ook voor je uit blijft schuiven. Hoe cliché het ook is: Je. Moet. Gewoon. Beginnen. Spring in het diepe en werk vanuit daar verder. Je mindset is ontiegelijk belangrijk. Soms ga je door moeilijke tijden, maak je verkeerde keuzes, keuzes die je meer schade dan groei opleveren. Op zulke momenten kan het erg duister zijn in je brein. Maar als dan die verandering komt (en die komt uiteindelijk altijd) en het figuurlijke licht in je bovenkamer gaat weer aan, is dat heerlijk. Je bent dan content met waar je bent, hoewel je tegelijkertijd bouwt aan jezelf en je toekomst. Waarbij je accepteert dat het een weg is die je moet bewandelen. Een weg waarbij je nu nog vooraan de start staat. 

 

35 "And sometimes, sometimes I wish I took a simpler route
Instead of havin' demons that's as big as my house"

  • 35 Ondanks het feit dat ik erg dankbaar ben voor bepaalde gebeurtenissen in mijn leven, had ik het toch af en toe graag anders gezien. Het hebben van demons is nogal een last om met je te dragen. Gedachtes die je vertellen dat je niks waard bent, dat niemand van je houdt, mensen je er liever niet bij hebben, je een mislukking bent, je maar beter dood kan zijn, zijn voorbeelden van gedachtes die gecreëerd worden door deze demons. Hierdoor kan je je verdwaald voelen, niet wetende waar je naar toe gaat, waar je vandaan komt en hoe nu verder. Maar uiteindelijk vervagen die wezens steeds meer naar de achtergrond, je eigen pad wordt steeds meer zichtbaar. De kans is klein dat de route die je afgelegd hebt een rechte lijn van A naar B was. De kans is groter dat je van hot naar her bent gegaan, hebt gewandeld in cirkels met geen enkele vorm van richtingsgevoel. 

 

36 "Isn't it funny? We can make a lot of money
Buy a lot of things just to feel a lot of ugly
I was yea high and muddy
Lookin' for what was lookin' for me"

  • 36 Je hoort regelmatig verhalen over bekende en succesvolle mensen, mensen die het allemaal hebben. Ze hebben het geld, de status, de roem, de mogelijkheden en de tijd en vrijheid. Maar ondanks al die ingrediënten hebben ze moeite met het bereiden van het gerecht genaamd geluk. Je kan de meest dure en hippe kleding kopen, maar als het binnen in jezelf niet goed zit, gaan die kleren daar niks aan veranderen. Je kan de nieuwste en dikste auto rijden, maar als het binnen in jezelf niet goed zit, laat die auto je misschien eventjes wat beter voelen, maar dat effect ebt snel weer weg. Het is belangrijk om een positief zelfbeeld te hebben over jezelf, of dat in ieder geval aan te werken.  En als je, zoals Mac een drugsprobleem hebt of hebt gehad, is dat creëren en onderhouden van een prettig zelfbeeld erg lastig. Maar het kan en het is essentieel! Verzamel de juiste mensen om je heen. Mensen die je omhoog helpen en die echt het beste met je voor hebben, niet alleen doen alsof, omdat ze iets van je willen. 

 

37 "Yeah they ask me what I'm smilin' for
Well, because I've never been this high before
It's like I never felt alive before
Mhmm, I'd rather have me peace of mind than war
See me and you, we ain't that different
I struck the fuck out and then I came back swingin'
Take my time to finish, mind my business
A life ain't a life 'til you live it
I was diggin' me a hole big enough to bury my soul
Weight of the world, I gotta carry my own"

  • 37 Deze dagen heb ik meer vrede met mezelf en alles wat is gebeurd, dan ooit tevoren. Hierdoor geniet en lach ik meer, waardeer ik het leven meer en ben ik high on life. Maar in de donkere en moeilijke tijden hebben deze specifieke lyrics mij heel veel steun geboden. Op de momenten dat ik me alleen voelde, was het o.a. Mac die steun gaf. Het horen van andermans gedachtes en gevoelens, iemand die een heel ander leven heeft, iemand die je niet kent, nooit hebt ontmoet maar toch zoveel raakvlakken met je heeft, is ontzettend waardevol. Ik gebruik muziek om me minder eenzaam te voelen. Tevens kunnen uitspraken en ervaringen van mensen, die in hetzelfde schuitje hebben gezeten, als motiverende factor dienen. Als hij of zij deze situatie heeft weten om te buigen, dan kan ik het ook! De laatste tijd ben ik weer echt aan het leven. Daarbij is ook de realisatie gekomen dat ik niet alles zelf hoef op te lossen. Deel zowel de pijnlijke als mooie momenten in je leven met de mensen om je heen, hierdoor zal de onderlinge relatie groeien en kan je er voor elkaar zijn wanneer dit nodig is. 

 

Alleen maar liefde.

Rick Herman Peter


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.