Lil Peep - Star Shopping

Gepubliceerd op 9 september 2020 om 21:37

33 "I know that I'm not that important to you. But to me, girl, you're so much more than gorgeous. So much more than perfect. Right now I know that I'm not really worth it. If you give me time, I could work on it. Give me some time while I work on it."                                    

  • 33 Het kan verdomd lastig zijn als je gevoelens hebt voor een bepaald persoon, maar diegene voelt dit niet op dezelfde manier. Of je krijgt in ieder geval het gevoel en het idee dat diegene er niet zo instaat. Dit is extra moeilijk als je met jezelf in de knoop zit. Als je niet lekker in je vel zit of simpelweg in de put zit. Je kan de niet beantwoorde gevoelens van de ander gebruiken als motivatie om aan jezelf te gaan werken. Met de hoop dat uiteindelijk, de verbeterde versie van jezelf, wel in de smaak valt. Echter raad ik dit af. Als je wilt veranderen, als je jezelf wilt ontwikkelen en een beter mens wilt worden, doe dit in de eerste instantie voor jezelf. Voor je eigen gevoel van geluk, trots en harmonie in je ziel. Natuurlijk is het goed om ook na te denken over de mensen in je omgeving en hoe een betere versie van jezelf een positieve invloed op hen en je onderlinge relatie kan hebben. Maar ik ben ervan overtuigd dat als je zorgt dat je zelf beter en gelukkiger in je vel zit, je een bepaalde energie afgeeft. Deze energie kan je niet faken. Die energie is er of is er niet. Deze energie werpt vanzelf ook vruchten af in relaties die je met verschillende mensen hebt. Op den duur zal deze energie de juiste mensen op het juiste tijdstip aan je koppelen. Dus blijf werken aan jezelf, voor jezelf en hou er vertrouwen in dat alles op zijn tijd vanzelf losloopt. 

 

34 "Fuck 'em though, I did this all by myself. Matter fact, I ain't never asked no one for help"

  • 34 Om in te haken op hetgeen hiervoor beschreven, kan het soms goed zijn om een bepaald level van schijt te hebben. Natuurlijk moet je hier niet in doorslaan, maar een gezonde dosis kan je zeker verder helpen. Wanneer je puur voor jezelf werkt aan een betere versie van jezelf, zullen er mensen zijn die sommige keuzes niet begrijpen. Keuzes die je maakt voor jezelf. Het kan zelfs zo zijn dat enkele personen in je directe omgeving wegvallen, de relatie eindigt of je elkaar simpelweg uit het oog verliest. Dit is normaal en dit hoort erbij. De Ewaja Filosofie (check gedachtespinsels) schaar ik onder dit gezonde level van schijt. Doe het omdat het goed voelt voor jezelf, omdat het jou als persoon verder brengt en je evolueert in een betere versie van jezelf. Als dit het verlies van enkele mensen om je heen met zich mee brengt dan zij het zo. Wanneer dit het geval is zeg gewoon 'Ewaja, fack it!' en ga door met het bouwen van een verbeterde versie van jezelf. 

 

35 "Shout out to everyone makin' my beats, you helpin' me preach. This music's the only thing keepin' the peace when I'm fallin' to pieces."

  • 35 Aan het eind van het nummer bedankt Lil Peep iedereen die ervoor zorgt dat hij zijn muziek kan maken. Aangezien hij nog up and coming was toen hij dit nummer maakte, was hij grotendeels afhankelijk van beats die werden ingestuurd door willekeurige producers en/of fans. Deze zin vat voor mij de essentie van muziek samen. Het kunnen uiten van je emoties, het vinden van steun, het kunnen verbinden van mensen over de hele wereld en er individueel, maar toch collectief, in essentie hetzelfde uithalen. Het maken van zijn muziek was het enige dat hem nog enigszins overeind hield in zijn donkere dagen/nachten. Tegelijkertijd was dit voor mij en vele andere fans een nummer dat vaak oneindig op herhaling stond wanneer wij het erg zwaar hebben/hadden. Ik vind het prachtig dat de rust en steun die hij ervoer in het maken van zijn muziek, op dezelfde manier werd gevoeld door de mensen die luisteren naar zijn nummers.   

 

Alleen maar liefde.

Rick Herman Peter


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.