J. Cole - Change

Gepubliceerd op 15 oktober 2020 om 16:20

33 "My intuition is telling me there'll be better days, yeah

My intuition is telling me there'll be better days

I like this tone"

  • 33 De manier hoe je tegen jezelf praat en over jezelf denkt is van grote waarde. Helemaal in een periode dat je minder lekker in je vel zit. Als bepaalde zaken niet lopen en/of tegenzitten. Is het zeker niet altijd eenvoudig om juist in zulke situaties een positieve draai te geven aan de gedachtes die je dag in dag uit ervaart. Echter zullen er altijd momenten zijn, soms heel vluchtig, soms wat langer, waarin iets in jou voelt dat er betere tijden aan zitten te komen. Hoe je dat iets definieert, maakt eigenlijk niet uit, of je het nu je spiritintuïtiemind of iets anders noemt. Wat van belang is als je dat gevoel ervaart; een warm gevoel van hoop en vertrouwen in de toekomst, dat je dat gevoel probeert vast te houden en uit te breiden. Gebruik dat als basis om vanuit daar te kijken welke stappen je kan zetten om te werken aan jezelf. Welke doelen kan je stellen op zowel korte als lange termijn? Hoe ga je deze verwezenlijken? Wie of wat kunnen je daarbij helpen? Om op die manier zelf de regie te nemen in je leven en er voor te zorgen dat die hoop en vertrouwen in de toekomst, worden omgezet in better days

 

 34 "I know you desperate for a change let the pen glide

But the only real change come from inside

(Come from inside) 

But the only real change come from inside

(Come from inside)"

  • 34 Ik heb regelmatig gesprekken met mensen in me omgeving over wensen, ambities, doelen en ideeën die allemaal op een of andere manier tot een bepaalde verandering moeten leiden. Soms op persoonlijk vlak, soms op professioneel/studiegerelateerd vlak, soms op relationeel vlak of soms op allerlei verschillende vlakken tegelijk. Het inzien dat je moet veranderen om te verbeteren, is altijd de eerste stap. Zonder dit inzicht en de pure erkenning naar jezelf dat verandering zowel gewenst als noodzakelijk is, kom je niet ver. Dus mocht je deze eerste stap al gezet hebben; complimenten! Deze stap klinkt namelijk makkelijker dan dat het in werkelijkheid is.
  • Vanuit dit punt moet je kijken naar de stappen die je wilt en kan gaan zetten. Het is altijd aan te raden om advies in te winnen. Je te laten inspireren door mensen die, wellicht ooit in dezelfde en/of soortgelijke situatie(s) hebben gezeten. Echter is dit niet de sleutel naar verandering. Het is slechts een ondersteunende en begeleidende factor, een belangrijke factor desalniettemin, maar als je het alleen daar bij houdt, zal je weinig groei doormaken. Dus win adviezen in, luister naar mensen in je omgeving, haal daar inspiratie uit, maar jij en alleen jij kan verandering teweeg brengen. Ik kan dit uit eigen ervaring beamen. De hele wereld had, drie jaar geleden, allerlei wijze lessen, adviezen en motiverende woorden uit kunnen spreken richting mij, het had geen zak uitgemaakt. Omdat ik niet openstond voor verandering en/of niet bereid was om stappen te ondernemen.
  • Het bewust zijn van het feit dat jij en enkel jij alleen voor verandering kan zorgen, kan wellicht beangstigend klinken. Ik snap dat. Maar als je er met een andere bril naar kijkt, werkt dit feit juist ontzettend bevrijdend en activerend. Hoe machteloos of hopeloos je ook voelt, jij hebt altijd de regie in handen om voor verandering en groei te zorgen. Misschien heb je ooit het gevoel gehad alsof je die regie niet hebt, of misschien ervaar je dat op dit moment. Maar je hebt en zal altijd de regie hebben. Gebruik dat. Haal er kracht uit. Laat het je motiveren en activeren, omdat jij de kracht bezit om jezelf en je leven (drastisch) te veranderen. 

 

35 "Life is all about the evolution

I give up, I give in, I move back a little

I live up, I look up, now I'm back for more

You can dream but don't neglect the execution" 

  • 35 In mijn ogen is het leven, de uitkomst en kwaliteit hiervan, op welk gebied dan ook, altijd een opeenstapeling aan veranderingen die jij zelf doormaakt. Deze veranderingen kunnen zowel positief als negatief van aard zijn. Het draait allemaal om vallen en opstaan. Eerlijke en harde zelfreflectie. Je schouders eronder zetten en doorgaan. Met alleen dromen, ambities, wensen en hoop kom je niet ver. Iets kan best als een droom beginnen, maar door deze droom daadwerkelijk stap voor stap uit te voeren, wordt het pas realiteit. Wellicht rijmt deze realiteit niet honderd procent met je droom. Maar zonder de uitvoering blijft het een droom en zal het nooit je realiteit worden (in welke mate dan ook). Dus begin. Zet stappen. Blijf bezig. Reflecteer, activeer en maak talloze mooie en waardevolle veranderingen door. 

 

Alleen maar liefde.

Rick Herman Peter

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.