Murda - 23/24

Gepubliceerd op 22 oktober 2020 om 20:20

33 “Ja, ik heb nog dagen dat ik moeilijk uit me bed kom

Ik heb helemaal geen zin in een gesprek soms”

  • 33 Ondanks alle overwinningen en ontwikkelingen die ik heb mogen doormaken, is het niet dat ik nu opeens altijd super goed in me vel zit. Iedereen heeft zijn momenten dat het gewoon even niet werkt. Het even allemaal te veel is en je het even kwijt bent. Voor mij is dat niet anders. En nee, ik wil er ook niet altijd over praten met iedereen. Ondanks het feit dat ik mezelf ontzettend open profileer, is dit niet altijd het geval. Ik heb zelf de regie wanneer en of ik iets wil delen met mensen en met wie. 
  • In mijn ogen gaan die dagen en/of periodes hand in hand met jezelf als mens continu uitdagen en er bewust voor kiezen om actief aan jezelf te werken. Helemaal als je grote, mooie ambitieuze doelen hebt. Soms is het allemaal gewoon even mwah. En dat is oke. Het gaat erom hoe je met die momenten omgaat en hoe je die kan ombuigen. Het te accepteren dat het zo is en vervolgens je schouders er weer onder zetten en doorpakken; ewaja. Doorzettingsvermogen en geloof in eigen kunnen is een essentiële factor van succes (wat je definitie van succes ook is).

 

34 “Ik zei me youngins in de goot; zorg dat je weg komt”

  • 34 Deze zin kan breed opgevat worden vind ik. In een ideale wereld is iedereen volop bezig met ontwikkelen. Op welk gebied dan ook, of dit nu professioneel, relationeel of puur op menselijk vlak is. En dat daarbij iedereen ook volop bezig is, om zoveel mogelijk mensen in die motion mee te krijgen. Oftewel de mensen in je omgeving te motiveren en activeren om ook volop aan zichzelf te gaan werken. Het is namelijk ontzettend mooi en dankbaar als je met jouw eigen energie, motivatie en handelen je je medemensen, op deze gekke planeet, weet aan te sporen tot verbetering en groei.

 

35 “Ging door vele troubles, kwam eruit ongedeerd

Onderweg terug naar de goot, ik ben gekeerd

Wat ik weet van life heb ik niet op school geleerd

You get me?”

  • 35 De afgelopen jaren en de afgelopen twee jaar in het specifiek, heb ik erg veel moeten meemaken en moeten doorstaan. Ik ben oprecht dankbaar, achter gezien, dat ik me door deze donkere tijden heb moeten en weten slepen. Ik ben er niet alleen ongedeerd uitgekomen, ik ben er sterker dan ooit uitgekomen. Ondanks het feit dat ik niet vaak in de Basic Fit te vinden ben, heb ik wel degelijk elke dag getraind. Ik had een meerjarig abonnement op de Mentale Sportschool en ben aardig breed geworden ondertussen. Maar ik ben nog altijd aan het trainen, een conditie moet je op pijl houden en gelijkmatig verbeteren.
  • Ondanks het feit dat ik al aardig wat studies heb versleten en momenteel nog studerende ben, kan ik met zekerheid zeggen dat de meest waardevolle lessen die ik heb geleerd echt door het leven zelf komen. Het kei hard op je bek gaan. Jezelf bijeenrapen en doorgaan. Zo heb ik lessen geleerd op het gebied vriendschap, relaties, mijn doel in het leven, liefde voor mezelf, zelfreflectie en zelfontwikkeling. Lessen die ik voor altijd met me meedraag. Ook ben ik enthousiast over het feit dat er nog zoveel nieuwe lessen op me te wachten staan.

 

36 “Het leven is te kort je moet geen spijt hebben

Soms pak je L’s, je moet schijt hebben”

  • 36 Iedereen begaat fouten en iedereen heeft wel eens iemand bewust of onbewust pijn gedaan. Het is gewoonweg niet anders. Jij hebt mensen gekwetst en jij bent door andere gekwetst. Dit is ook onderdeel van het leven. Natuurlijk is het gezond en menselijk als je van sommige zaken spijt hebt. Of dat je nog boos bent op de mensen die jou hebben gepijnigd. Het sleutelwoord hierin is vergeving. Vergeving naar jezelf en naar de mensen om je heen. Hoe goed het ook is dat je spijt ervaart en betuigt, hoe begrijpelijk het ook is dat je woede voelt, op een gegeven moment moet je het jezelf en de ander kunnen vergeven. Simpelweg doorgaan met je leven, het accepteren van de consequenties en er kostbare lessen uit trekken, zodat je het in de toekomst beter kan doen.
  • Als laatste wil ik je dit nog meegeven, soms pak je inderdaad L’s. Oftewel je krijgt te maken met verliezen. Deze verliezen kunnen te maken hebben met een heel breed scala van gebieden. Hoe dan ook, moet je bot gezegd inderdaad schijt hebben. Ga die uitdagingen aan. Verschijn aan de aftrap en speel met trost en overtuiging die negentig plus drie minuten vol. Als je verliest heb je in ieder geval alles gegeven. Vervolgens is het analyseren, conclusies trekken en door naar de volgende gimma (wedstrijd).

 

Alleen maar liefde.

 

Rick Herman Peter

 

PS: Check het hele nummer even. Of je nou wel of niet van hip-hop houdt, die hele pokoe is een vibe.

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.